
Reisekokken Arne Grini er i Sponvika med nyttige råd til grillere.
Sommertid betyr ofte at flere tar fram grillen. Først da kommer problemene. Rengjorde vi grillen da vi pakket den bort i fjor? Må maten være i romtemperatur? Skal man ta en øl eller en drink mens grillen fyres opp?
Dette er vanskelige spørsmål som kokken Arne Grini kan hjelpe oss med samtidig som har går gjennom noen vanlige feil ved grilling.
Denne sommeren ser ikke ut til å bli en gjentakelse av fjordårets. Fordelen med det er at det ikke er bålforbud noe sted.
La oss si at det er grillvær, med eller uten paraply. Da kan det være greit å vite hvordan vi kan unngå de vanligste feilene ved grilling.
- Først og fremst må utstyret være i orden, sier reisekokk Arne Grini ved kjøkkenbenken, og viser fram litt grillkull. - Regel nummer én er: aldri bruk tennvæske når du fyrer opp grillen. Bruk heller en neve potetgull.
- I grillen? spør vi.
- Ja, det brenner som faen, svarer reisekokk Arne Grini. - Andre feil folk gjør er de har grillen alt for varm, eller alt for kald. Også er det grillristen da. Gammelt, harskt fett fra i fjor smaker pyton, så sørg for å rengjøre den skikkelig.
Sponvikaposten noterer.
- Og ikke mariner kjøttet med olje, fortsetter Arne Grini. - Det brenner bare opp i grillen og smaker dritt.
Det var da voldsomt til mansplaining, tenker vi. og rygger noen skritt unna. Vi griller bare pølser uansett, og tar definetivt en øl mens grillen fyres opp.
#arne grini, #bålforbud, #drink, #feil, #grill, #grilling, #grillkull, #kjøtt, #paraply, #potetgull, #reisekokk, #tennvæske, #øl
Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev på epost
Vær den første til å kommentere