
Simons Spiseri åpner torsdag i Strandpassasjen 1 i Sponvika. Allerede før oppstart har restauranten tre stjerner, noe som er helt nytt i bransjen.
Vi tar en tur og snakker med restauranteier og sjefskokk Baker Simon, som også driver bakeri-kjeden "Simons Bakeri" i Sponvika.
Den siste finpussen er snart klar, og både restaurantbord og en overdådig bar smiler mot oss idet vi kommer inn.
- Gratulerer med åpningen, åpner vi freidig. - Det er fint å se at lokalene tas i bruk igjen.
- Takk og bukk, svarer Baker Simon på sin underlige britisk-norske aksent som hele Sponvika kjenner fra bakeriene. - Vi starter å koke i morgen. Takk skal du ha.
- Så, hva er det på menyen framover? spør vi med vann i munnen.
- Det er ingen fast meny på restaurant, svarer Baker Simon. - Vi setter i stedet menyen i takt med tilgangen på råvarer. Menyen koster fra 200 til 1000 kroner, og med vinpakke må du doble. Drikker du mer, betaler du ekstra.
Simons Spiseri er ikke overdrevent avantgardistisk eller eksperimentell. Her serveres det de har for øyeblikket, og det kan være alt fra matpakke til stekt måke, pent dandert på kamskjell.
Vår anmelder skrev dette om desserten:
"Og til slutt, en vakker dessert; vafler med syltetøy. En rett til å bli glad av. Vafler er godt, men vi savner brunosten."
#bar, #eksperimentell, #meny, #restaurant, #simon, #simons bakeri, #simons spiseri, #strandpassasjen 1, #syltetøy, #tre-stjerner, #vaffel
Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev på epost
Vær den første til å kommentere