
Hotelleier Peter Storsalen mener at milliardærer utsettes for økonomisk risiko hvis de ikke får ha egne regler for dobbel bokføring og overføringer fra staten.
Nyheter
Gassalarm på Sponvika Grand Hotell
Hotellgjester evakuert etter melding om gasslekkasje på Sponvika Grand Hotell fredag ettermiddag
Hotelleier Peter Storsalen bekager hendelsen, men sier samtidig at nødetatene handlet overilt, og at hotellet absolutt ikke tar ansvar for gassen. Ifølge sjefskokk Eivind Hallstrøm skyldtes gassen menyen til Landsforeningen for Kålspisere (LFK), som startet landsmøtet på Sponvika Grand Hotell denne helgen.
- Dette er fullstendig uholdbart, sier Peter Storsalen oppgitt til Sponvikaposten. - Blålys og evakuering midt i et stort arrangement koster altfor mye penger. Og dette kommer i tillegg til at jeg må betale 100 millioner i bot bare fordi jeg triksa med skattepenger etter at jeg kjøpte selskapet Penny Lane.
- Men kommuneadvokaten har lagt fram bevis på at du har drevet med skattesnyteri i den saken, påstår vi.
- Hallo, stønner Storsalen og himler med øynene. - Tror du virkelig av vi milliardærer blir rike uten å trikse og mikse? Hvis ikke vi kan cashe inn på dobbel bokføring, pandemi og strømstøtte, i tillegg til overprisene kundene betaler, så hadde det ikke vært mange milliardærer i dette landet. Det skjønner du vel?
- Men tilbake til saken, avbryter vi så høflig vi kan. - Du mener altså at det var falsk gassalarm i ettermiddag?
- Nei, svarer Storsalen bestemt. - Gassen var ekte nok den, men evakuering var fullstendig unødvendig. De fleste gjestene hadde rømt stedet lenge før nødetatene kom. Det lukta helt jævlig, skjønner du.
- Så det var kålspisere som produserte gassen, ikke teknisk feil? spør vi.
- Det stemmer, bekrefter Storsalen. - Det var kålstuing med hvitløk, og kål inn, gir gass ut, så betjeningen var allerede utstyrt med gassmasker. Selv spiser jeg bare jordbær til en flaske Montrachet Leflaive fra 2015. Helt utsøkt.
Matvarer som gir gass
Klinisk ernæringsfysiolog i Celluloseindustriens Bransjeforening, Benedicte Due, forteller at det er to forhold som påvirker gassdannelse og promping. Den ene er at enkelte matvarer bidrar til mer gassdannelse enn andre matvarer, det andre er hvitløk.
- Promping, eller tarmgass, dannes i tykktarmen, forteller Due, som kan skilte med en Master i tarmgass fra Universitetet i Sandefjord. - Når ufordøyd mat beveger seg fra tynntarmen og inn i tykktarmen, sitter det en haug av utsultede bakterier der. De får jo vanligvis bare drittmat, så da blir det fest i tykktarmen. Bakteriene gafler i seg restematen, og overspiser, kan man si. Da produserer de gass, som kommer ut som en promp.
- Så det er bakteriene som lager gassen, ikke folka? spør vi forundret.
- Ja, det stemmer, svarer Due ettertenksomt. - Men, du får skylda, ikke sant? Verden er urettferdig.
Saken fortsetter under bildet...

Sjefskokk Eivind Hallstrøm rømmer åpningsgallaen for Landsforeningen for Kålspisere (LFK) på Sponvika Grand Hotell i fullt kokkeutstyr.
- Matvarer som de fleste av oss får mye luft i magen av, er kål, blomkål, erter, bønner og løk, sier professor i gastroenterologi Siver Ut, ved Sponvika sykehus. - Og om ikke det var nok, vil kombinasjon med hvitløk være høyeksplosiv.
- Menyen på Sponvika Hotell fredag kveld var kålstuing med hvitløk, bekrefter vi.
- Se der ja, nikker professor Siver Ut bekymret. - Da har kokken skapt et monster. Kål inneholder tungt fordøyelige karbohydrater, som fordøyes dårlig i tynntarmen. Da går det videre i tykktarmen. Med hvitløk i miksen snakker vi om en "dirty bomb".
Sponvikaposten har ingen interesse i å grave dypere i dette materialet. Det er snart lunch.
Tagger
#bakterie, #benedicte due, #blålys, #bot, #dobbel bokføring, #eivind hallstrøm, #evakuering, #gass, #gassalarm, #grand hotell, #hvitløk, #jordbær, #kålstuing, #landsforeningen for kålspisere, #overpris, #overspise, #pandemi, #penny lane, #peter storsalen, #promp, #siver ut, #skattepenger, #skattesnyteri, #sponvika sykehus, #strømstøtte, #tarmgass, #universitetet i sandefjord
Vær den første til å kommentere